XP–TABELLER

     ABC-systemet.se     

   XP – TABELLER   

FÖRVÄNTADE POÄNG GER SLUTTABELLEN!

När man ska bygga upp ett system på Stryktipset är det faktarader kring lagen på kupongen som man ofta söker. Det kan vara uppgifter kring den senaste matchen och på vilket sätt laget presterade och slutresultatet är givetvis med på ett hörn.

När man letar efter statistik och spelfakta finns det hur mycket som helst att studera och värdera. Det är ingen bristvara.

Vad spelare tycker är viktigt i frågor om statistik och kring lag och ligor beror på vem man frågar.

Allt som kan sorteras in under statistik och fakta bygger på det som hänt tidigare i matcher och det gäller för kort eller lång tid.

Tippare som ska bygga upp ett system inför den kommande omgången måste blicka framåt precis som lagen på kupongen. Alla planerar att ta en vinst med kronor eller nya poäng!

Det är därför jag valt en modell som strävar efter en "tänkt sluttabell" som bygger på de förväntade poäng (XP) ett lag kommer att få när avslutande omgången är spelad.

Uppgiften är intressant på många sätt och det är blicken framåt som gäller för prognosen!

Det viktiga när tabellen granskas är lagens ”förväntade poäng” och det kallar jag för XP i tabellen och som finns i en egen kolumn. De förväntade poängen ger en prognos för lagens placeringar.

Sedan finns uppgifter om vinst, oavgjort och förlust och hur de fördelas hemma, borta och totalt.

Här ställs XP-prognosen på ett mycket svårare prov för att pricka rätt!

Det som kan avvika först när det gäller V – O – F är om ett eller flera lag har en större eller mindre andel av oavgjorda resultat än de övriga lagen i serien. Då kan man om man vill ”manuellt” förändra fördelningen för vinst och förlust men fortfarande gäller det att behålla storleken på XP.

För den stora delen av lag behövs ingen korrigering göras – det är bara att värdera uppgiften!

XP-tabellen kommer att vara ett av de absolut bästa verktygen när man tippar på Stryktipset och ska värdera styrkeförhållandet mellan lagen som är med på kupongen.

Spelvägledaren: Glöm inte bort att det är matematiska beräkningar av stor omfattning när det gäller XP-värdet. Många avrundningar är gjorda för att det ska bli en läsbar tabell som ska klara av att användas praktiskt på spelkupongen. Beroende på vilken serie som man tittar på blir det olika svar som man söker. Det kan vara något som finns med på listan här under!

* Vem har bäst chans att vinna serien?

* Vilka löper största risken att blir degraderade?

* Vilka lag har bäst möjlighet till platserna som ger Europaspelet?

* Vilka lag förväntas att spela på övre eller undre halvan av tabellen?

* Finns det en möjlighet att det uppstår en tydlig poänggräns mellan lagen i tabellen? Vilka lag i tabellen presterar på samma nivå och håller samma klass enligt poängvärdet XP

* Det mest effektiva är att ställa den aktuella tabellen mot XP-tabellen för jämförelse.

Senare under 2020 väntar XP-tabeller för Allsvenskan och Superettan.

   PREMIER LEAGUE   

XP Prem 26jpg

Nästa uppdatering av Premier League kommer efter 28 omgångar.

   CHAMPIONSHIP   

XP Champ 30jpg

Nästa uppdatering av Championship kommer efter 32 omgångar

Spelvägledaren: Brentford, Fulham eller Nottingham  kan få ännu bättre kontakt Leeds och WBA. Både Leeds och West Bromwich har fallit i formtabellen över de åtta senaste omgångarna. Wigan har förbättrat sin position i bottenstriden sedan senaste analysen. Luton och Barnsley måste förbättra sitt bortaspel för chans till nytt kontrakt men det syns inte från spelet.

Nu kommer även XP-tabellerna för ligor som är med på Europatipset och Topptipset för söndagar.
Bundesliga kommer strax.

    LIGUE 1      

LIGUE 1 JANjpg

   SERIE A   

SERIE A JANjpg

   LA LIGA   

XP La Liga 22jpg

   BUNDESLIGA   

XP Bundesliga 21jpg

PS! Givetvis 34 omgångar – mallen...

// Leif Johansson
Twitter: LeffeGJ

   SPELVÄGLEDAREN