STRYKTIPSET

  ABC–systemet.se  

vector-art-4713364_640jpg

   TECKEN PÅ TUR   
Tecken på tur publiceras på torsdag.
TpT STR 32jpg
Här redovisas utvalda formsekvenser för lagen på veckans kupong.
Läs horisontellt för en formsekvens för enbart spelet hemma eller borta eller lagets formsekvens för spelet både hemma och borta.
Läs vertikalt och ställ en utvald formsekvens mot alla övriga lag på kupongen.
Spelverktyget "Tecken på tur" är både snabb och effektiv!

   TIPSNYCKELN   
Tipsnyckeln publiceras på fredag.
NYCKELN STR 32jpg

1 Bayern München-Chelsea

Bayern München avslutade ligan 27 juni som mästare och blev cupvinnare 4 juli när laget besegrade Leverkusen. Efter den dagen har Bayern München varit helt inriktade på matchen mot Chelsea i Champions League. Första mötet på Stamford Bridge slutade 3–0 och Bayern ska nu förvalta det resultatet. Lagets sju senaste i turneringen har alla slutat med vinst och det förstärker tipset. Chelsea enda alternativ är att spela offensivt. På skadelistan finns fem spelare och Jorginho och Alonso är avstängda.

2 Barcelona-Napoli

Barcelona är givetvis inte nöjda med ligasäsongen som slutade med att rivalen Real Madrid blev mästare. I mötet med Napoli är Busquets och Vidal avstängda och det påverkar spelstyrkan på mittfältet. Första mötet i mars slutade 1–1 som ger fördelar för Barcelona men det var ett tag sedan. Napoli har tidigare gjort flera bra prestationer när laget spelat mot skarpt motstånd i Champions League – fråga Liverpool. Det är en bra outsider på veckans kupong men U-ettan är helt given när nivån är uppe på 60 procent.

3 Hamilton-Ross County

Hamilton hade inga stora förhoppningar om poäng när laget spelade mot Celtic i premiären. Att förlora med hela 5–1 är givetvis inte bra och oddset för det var 1,05 på spelmarknaden. Ross County var ett blekt lag på bortaplan senaste säsongen med två bortavinster på 16 matcher. Jag fortsätter att behålla den värderingen men när det samtidigt är andra spelomgången så kan lagen ligga i olika faser på sitt spel. Det går inte att komma undan garderingar på lappen.

4 Livingston-Hibernian

Livingstone tog 72 procent av sina poäng på hemmaplan senaste säsongen. Försvarsspelet var riktigt bra och man måste jämföra det med Celtic och Rangers för att hitta en liknande nivå på prestationen för ett kompakt försvar. Hibernian har förstärkt sitt lag till nya säsongen men på bortaplan blev det ofta några oväntade kast på resultaten under senaste säsongen. Utgångsläget måste vara att lagen står nära varandra på spelstyrkan. Fördelen av hemmaplan ger U-tipset men krysset kan inte vara speciellt långt borta så här tidigt på säsongen.  

5 Motherwell-Dundee U

Motherwell slutade trea i tabellen senaste säsongen men poängavståndet till Celtic och Rangers var ”klassiskt stort” som det brukar vara i högsta ligan i Skottland. Laget var före Aberdeen i tabellen så visst finns det ett värde hos hemmalagets förmåga. Dundee U är tillbaka i högsta ligan. Bortalaget kommer med gott självförtroende från bra resultat under lång tid. Den energin kan räcka en bit in på nya säsongen fast motståndet är betydligt tuffare för så brukar det vara för en nykomling. Nyckelprocent med 45–30–25 känns rimligt.

6 Dalkurd FF-Norrby IF

Dalkurd spelade mot Umeå senast och efter 30 minuter hade laget en ledning med 2–0 som förvaltades på ett bra sätt med ett kontrollerat spel. Dalkurd ligger på tionde plats efter tio omgångar. Fem matcher mot lag med bättre placering än egna i tabellen har slutat 0–3–2 och mot lag med sämre placering gäller 2–2–1. Norrby bjuder inte på mycket under den första halvleken när statistiken visar att laget hållit nollan åtta gånger av tio. Dijan Vukojevic har återvänt efter ett halvår i Slovakien. Två lag som kan spela på resultat betyder att ett mål kan räcka för alla poäng. Vem gör målet?

7 Halmstads BK-GAIS

Halmstad var favorit att vinna Superettan enligt många förhandstips. Som tabellen ser ut finns det ingen större anledning att byta bort det tipset. Det finns dock en varningsklocka på HBK och det är att laget redan förlorat mot Akropolis och Trelleborg på hemmaplan. Det får inte bli så många fler plumpar på Örjans vall för att leva upp till topptipset. Klar favorit mot Gais på nyckelprocenten och det som främst kan spräcka det tipset är att det handlar om ett västkustderby.

8 Jönköpings Södra-Umeå FC

Jönköping var mycket nära att få spela kval till allsvenska senaste säsongen. Efter tio omgångar på nya säsongen är J-södra på nästa samma nivå. När flera lag i Superettan har många oavgjorda resultat har Jönköping ett kryss på tio och det har delvis räddat upp de fyra förlusterna. Umeå har besegrat AFC Eskilstuna och Ljungskile som ligger på de två sämsta platserna i tabellen. Spel med 1X på systemet "känns" snudd på en helgardering.  

9 Djurgården-Hammarby

Djurgården har tre raka vinster som fört laget uppåt i tabellen. Det blev likväl inte någon enkel match mot Varberg senast men ett tydligt inslag av vad rutin betyder på spelet. Djurgården har en bit kvar till mer stabilt spel och en högre nivå. När laget blev mästare 2019 blev de fyra förluster och det var i dubbelmötena mor Hammarby och AIK. Form betyder inget när det handlar om ett derby är ett begrepp. Första frågan är då vilken prestation som Hammarby kommer upp till? Det offensiva spelet från senaste säsongen har laget inte varit nära under de senaste månaderna.

10 Falkenbergs FF-Malmö FF

Falkenberg har 0–3–3 på hemmaplan när Malmö FF kommer på besök. Senaste säsongen åkte FFF på tolv förluster mot de sex bästa i tabellen. Kännemärket på laget då var att de tog många viktiga poäng när mycket stod på spel för nytt kontrakt. På nya säsongen har FFF tagit poäng mot Norrköping och Häcken så vi ser en förändring på tuppkammen. En faktor som får mej att rita ner en tvåa på systemet är att Falkenberg bara hållit nollan mot Mjällby sedan premiären. Jag har svårt att se hur laget ska hålla borta offensiven från Malmö FF i eget straffområde.

11 Mjällby AIF-AIK

Mjällbys alla vinster är i omgång fyra till sju medan de sex efterföljande matcherna slutat 0–3–3. Poängen mot Sirius var med liten marginal. Vi får se hur tabelläget är för Mjällby när augusti är över för under månaden spelar laget sju matcher och då måste det finnas några vinstmatcher. Vad AIK kommer att förändra efter tränarbytet är svårt att veta. På något sätt måste försvarsspelet bli bättre och fler målchanser skapas som ger chans att vinna matcher. På vilka trådar börjar laget att dra i för att få till en förbättring? Vem som gör första målet i detta möte blir viktigt när självförtroendet börjat naggas i kanten.    

12 Häcken-Kalmar FF

Häckens tränare Andreas Alm sa inför matchen mot Norrköping att han var osäker på hur matchbilden skulle bli – "det spelar ingen roll hur bara vi vinner matchen". Häcken var det bättre laget efter 90 minuter och 2–1 var i underkant sett till vad lagen skapade. Häcken fick sin önskade kontakt med tabelltoppen. Det är fullt möjligt att ett etablerat lag i allsvenskan blir degraderade i år som tabellen ser ut just nu. Om Kalmar FF ska undvika det går det inte att spela som mot Örebro SK senast. Möter Häcken i helgen och även i säsongens avslutande match. Häcken vinner sju av tio om man gör jobbet enligt nyckelprocenten.

13 Örebro SK-IFK Göteborg

Örebro fick stopp på sviten med tre matcher utan vinst när laget körde över Kalmar FF senast. När 38 procent av alla matcher slutat oavgjort blir det effekt för lagen som kan ta tre poäng och ÖSK lämnade därför bottenstriden. Örebro vinster hemma är mot nykomlingarna Varberg och Mjällby. För IFK Göteborg gäller att laget besegrat Varberg och AIK och sedan finns det sju oavgjorda resultat och resten är förluster. Fem gjorda mål under första halvlek och elva insläppta gör att risken finns att motståndaren gör matchens första mål och får ett övertag. Båda lagen kan få vänta länge på matchens första mål som statistiken ser ut.

  ABC–SYSTEMET  

ABC–systemet publiceras på lördag.
AB STR 32jpg
C STR 32jpg

   SPELA TILLSAMMANS   

Tre val att spela ABC–systemet

1) Systemet som på bilderna är 5760 rader.

2) Spela med Motherwell som spik ger 2880 rader.

3) Välj att spela på ett av de tre systemen och Motherwell som spik ger 960 rader 

// Leif Johansson

Twitter: LeffeGJ

    ABC–systemet.se    

individual-5131429_640jpg

   STRECKEN FRÅN 1 560 MATCHER!  

Folkets favorit på Stryktipset

Jag granskar statistik över både kort och lång tid och det finns fördelar när analysen på tipskupongens matcher ska göras. Att analysera hur bra strecken från folket är i praktiken ska vara med på ABC-systemet.se

I vänstra kolumnen (se bilden) är folkets streck i procent på favoriten och dessa är uppdelade på 21 olika grupper. I det läget ställer jag krav på att folkets värdering ska vara lika noggrann som de som finns hos spelbolagen med oddsen!

Det riktiga vinstutfallet i procent redovisas i fältet till höger i tabellen. De 21 grupperna delas även in i fem nya nivåer med 34–45, 46–57, 58–69, 70–81 och 82–96 med det rätta vinstutfallet för favoriten i matcherna direkt under.

Det finns ett tydligt mönster att matcherna från strecken blir rankade efter svårighetsgrad. De fem beskrivna nivåerna ligger nära 40–50–60–70 och 80 procent som vinstutfall för favoriterna.

Spelvägledaren: När strecken på favoriterna ligger från 34–39 kan det finnas ett spelvärde. Det händer att folkets favorit bland de riktigt svaga favoriterna inte är samma lag som hos spelbolagens odds i början på veckan. Avståndet mellan dessa två värderingar brukar ofta minska fram till spelstoppet och kan sluta med "samma värdering" kl 15:59. Den faktorn går alltid att bevaka.
Något större spelvärde hos motståndarlaget finns inte när favoriten har värderingen 40–57 från folkets streck. Det finns i några fall avvikelser från det men utgångsläget är givet. 

När favoriten spelar med streckfördelningen 58–78 finns ofta ett spelvärde på favoritfall.

Det som påverkat utfallet är att snittet för favoritvinst på kupongen ligger på 6,8 och det är på en högre nivå än tidigare. Snittet för vinst på favoriten har ofta varit nära 6,5 rätt över ett år. Längre tillbaka i tiden var snittet mycket nära 6,0 rätt på 13 favoriter.

Räkna med att felmarginalen kan vara stor när tecken med spelvärde beräknas. 

På Stryktipset finns kravet att spela emot favoriter på utvalda matcher och på den punkten har inget förändrats av lite statistik...!

STR str 30jpg

// Leif Johansson

   SPELVÄGLEDAREN