STRYKTIPSET

     ABC-systemet.se     

   TIPSNYCKELN   
   SPELSTOPP 15:59   

Spelstopp 8jpg

Läs mer om systemet som jag använder under rubriken Systemboken
NYCKELN STR 8jpg

1 Leicester–Manchester C

Leicester spelade ihop 29 poäng under de 13 första omgångarna. På lagets 13 senaste har det blivit 21 poäng och det är lite så man upplever lagets spel just nu. I helgen är Hamza Choudhury avstängd. Anfallaren Jamie Vardy har gjort 17 mål men bara ett på de åtta senaste. Vinner Manchester C matchen blir det sju poäng som skiljer mellan lagen och då vill det mycket till om inte City tar andra platsen i sluttabellen. Det kommer knappast att synas ute på planen att det vilar ett straff över laget när det gäller Champions League. Prestationen ligger fast och opåverkad precis som mot West Ham i veckan.

2 Southampton–Aston Villa

Southampton har Nathan Redmond på skadelistan. Anfallaren Danny Ings har gjort 15 mål på 26 matcher och på 14 ligger speltiden över 80 minuter. Spelarens mål kommer ofta i sviter och mål mot Burnley senast är ett bra tecken för Danny Ings. Jag ger plus för lagets offensiva spel. Det blir minus för elva poäng hemma och 48 insläppta mål på 26 matcher. Varför väljer jag 1X på mötet? Aston Villa är näst sämst på bortaplan och har släppt in 50 mål efter 26 omgångar. Det lutar mot retur till Championship som Xp-tabellen här på bloggen ger uttryck för.

3 Burnley–Bournemouth

Burnley är som bäst när det börjar spekuleras kring degradering för laget. Gruppen sluter sig samman och ny energi plockas fram. Laget har vid tre tillfällen förlorat tre eller fyra matcher i följd under säsongen. Vid dessa tillfällen har Burnley brutit sekvensen med att ta två raka vinster. Nu ligger laget på en säker plats men lagmoralen gör att Bournemouth inte får något gratis. Spelar med tre tecken för gästerna måste börja plocka poäng på bortaplan.

4 Crystal P–Newcastle

Crystal P är ganska enkelt att värdera när det gäller det offensiva spelet. På 26 matcher har laget aldrig gjort över två mål och statistiken ger 0,88 som målsnitt. Totalt har Palace gjort 23 mål som följer de förväntade målen sett till vad som skapas kring motståndarens mål. Newcastles manager Steve Bruce har minst sju spelare på skadelistan. Offensivt ligger båda lagen nära varandra men nivån är klen. Newcastle har ett sämre försvar och med skadelistan går jag för 1X på systemet som motiv.

5 Sheffield U–Brighton

Sheffield kallas för Stålstaden och den hårdheten finns tydligen i spelartruppen! Efter 26 spelade matcher finns det nio spelare som varit i startelvan minst 22 gånger. Skämt åsido har Sheffield U mått riktigt bra av att göra mycket få lagändringar under säsongen. Det finns 14 lag i Premier som gjort fler mål men det är bara Liverpool som släppt in mindre antal mål. Det är starka papper från en nykomling. Brighton har 1–6–4 på de elva senaste som gör att jag lägger upp ribban på 52 procent för ettan och kliver över spelbolagens värdering på tecknet utan att darra.

6 Birmingham–Sheffield W

Birmingham har 4–3–0 på de sju senaste och har inte förlorat sedan årets första dag. Vinst mot Sheffield W och lagen byter plats i tabellen och då kan Birmingham sluta på övre halvan av tabellen efter 46 omgångar. Vad kan vi förvänta oss från Sheffield W i helgen? Managern Garry Monk har fått se laget ta två poäng från de sex senaste och fem poäng om man väljer de tio senaste. Spelbolagen har ettan till 42 procent och jag tycker att den värderingen är i underkant. Spelar 1X på systemet och tycker inte risken för fel är så stor.

7 Bristol C–West Bromwich

Bristol C har spelat sex matcher på hemmaplan mot lag med placeringar från två till elva i tabellen. Resultaten 0–2–4 är ingen munter statistik när man ska värdera lagets möjlighet att ta en plats till kvalet. I helgen kommer tabellettan WBA på besök och gästerna vann det första mötet med 4–1. Jag är ofta pigg på att gardera matcher där bortalaget är favorit och är det även här. Samtidigt är WBA den starkaste bortavinnaren på kupongen. Lite flexibel måste man vara på allt spel när systemet ska byggas...

8 Leeds–Reading

Leeds tog sju raka vinster under november och början på december. Då måste managern Marcelo Bielsa varit riktigt nöjd. Sedan inträffade något som var mycket svårt att förutse när de tolv efterföljande matcherna gav 3–4–5. Anfallaren Patrick Bamford har gjort två ligamål under nya året och båda är mot Millwall. Det går att förvänta sig mera från offensiven. Reading fick stopp på sviten med sju matcher utan vinst när Sheffield W besegrades med 3–0 på bortaplan. Ett energitillskott kanske ger den stora skrällen på kupongen. Jag lägger in det på systemet men vill inte betala fullt pris för ett speldrag av den kalibern.

9 Nottingham–Queens PR

Nottingham har förlorat fem matcher på hemmaplan och Forest ligger femma i tabellen. Två av förlusterna sticker ut och det är mot Hull och Charlton. Vinsten för Hull var värderad till 3,50 och Charlton gav 5,25 tillbaka som odds. Helgens motståndare Queens PR värderas på samma nivå som Hull tidigare. Spelbolagen värderar Forest till ca 45 procent på vinstchansen och strecken från spelarna har redan passerat 60 procent långt före spelstoppet. QPR har spelat sex matcher mot de nio bästa lagen på bortaplan och förlorat alla och släppt in 14 mål. Spelnyckelns 50 procent på Forest blir den gyllene medelvägen.

10 Preston–Hull

Preston har förlorat tio av 33 ligamatcher sedan premiären. Säsongens största förlust så här långt är 0–4 mot Hull och det var i slutet på november. Den smällen kan inte vara glömd i helgen utan locka fram en revansch i returen. Preston har tagit 33 poäng hemma och inget lag är bättre i ligan men Derby är på samma nivå. Det är en stark faktor för vinstchansen samtidigt som Preston inte har hållit nollan på de 14 senaste hemma. Hull får en lätt gardering på systemet när strecken från spelarna siktar på betydligt högre höjder.

11 Stoke–Cardiff

Stoke är laget som underpresterat mest av alla när det ställs mot värderingen från spelbolagen. Mot QPR i senaste matchen fick laget en bra start med 2–0 efter halvtimmen men det slutade med ny förlust och 2–4. Stoke har släppt in 53 mål som fördelas på 20 i första halvlek och 33 under andra halvlek. Under januari tog Stoke tio poäng med hopp om förbättring men de två senaste är nya förluster. Cardiff har bara en förlust på de tolv senaste men sju har slutat oavgjort. När Stoke inte är stabilt blir det etta och tvåa på systemet för gästerna vill väl inte kryssa igen?

12 Swansea–Huddersfield

Swansea spelade 4–4 mot Hull på bortaplan i en mycket svängig match senast. Swansea har under säsongen haft riktigt bra resultat mot lag med placeringar från 14 till 24 i tabellen. Totalt har 17 matcher har gett 9–6–2 och båda förlusterna är mot Stoke. Säsongens första mötet mot Huddersfield slutade 1–1 och med fina statistiken ”mot lag på undre halvan av tabellen” passar 1X bra på systemet.

13 Wigan–Millwall

Wigan var under stora delar av senaste säsongen indraget i bottenstriden. Under de nio avslutande omgångarna var laget som bäst och säkrade kontraktet med god marginal. Wigan ligger under strecket efter 33 omgångar på nya säsongen och något liknande från senast krävs. Wigan har 1–4–5 från de tio senaste hemma. Millwalls återstående spelprogram är bra. Det inbjuder till en bra chans att förbättra sin plats i tabellen. Det blir alla tecken på systemet som gäller på kupongens svåraste match.

   TECKEN PÅ TUR   

Här redovisas formsekvenser för lagen på veckans kupong.
Läs horisontellt för en formsekvens för enbart spelet hemma eller borta eller lagets formsekvens för spelet både hemma och borta.
Läs vertikalt och ställ en utvald formsekvens mot alla övriga lag på kupongen.
Spelverktyget "Tecken på tur" är både snabb och effektiv!
TpT H8jpg
TpT B8jpg

// Leif Johansson
Twitter: LeffeGJ

   KLASSISKT SYSTEMSPEL   

KS 8jpg

   STRECKEN FRÅN 1 404 MATCHER!  

Folkets favorit på Stryktipset

Jag granskar statistik över både kort och lång tid och det finns fördelar när analysen på tipskupongens matcher ska göras. Att analysera hur bra strecken från folket är i praktiken ska vara med på ABC-systemet.se

I vänstra kolumnen (se bilden) är folkets streck i procent på favoriten och dessa är uppdelade på 21 olika grupper. I det läget ställer jag krav på att folkets värdering ska vara lika noggrann som de som finns hos spelbolagen med oddsen!

Det riktiga vinstutfallet i procent redovisas i fältet till höger i tabellen. De 21 grupperna delas även in i fem nya nivåer med 34–45, 46–57, 58–69, 70–81 och 82–96 med det rätta vinstutfallet för favoriten i matcherna direkt under.

Det finns ett tydligt mönster att matcherna från strecken blir rankade efter svårighetsgrad. De fem beskrivna nivåerna ligger mycket nära 40–50–60–70 och 80 procent som vinstutfall för favoriterna.

Spelvägledaren: Strecken på favoriterna och det riktiga utfallet för de 21 grupperna värderas som bra i de flesta av fallen. Även träffsäkerheten från strecken och det rätt utfallet för favoriten från de fem större grupperna håller sin klass.

Här är det viktigt att notera att de flesta av matcherna på kupongerna ligger i intervallet 34 till 57 procent för strecken. För att vara exakt är det 57 procent av alla matcher i analysen!

Tillsammans med de favoriter som fått flest streck handlar det om nästan 75 procent av alla matcher som granskats.

Det som påverkat utfallet är att snittet för favoritvinst på kupongen ligger nära sju rätt av 13. För några år sedan var det vanligt att en favoritrad på Stryktipset hade ett snitt på 6,50 – vissa år på lägre nivå!

Brasklappen: Spelvärde på tecken utgår från att favoriten är överspelade av folket när värdering ställs mot spelbolagens värdering. Kvoten mellan de två värderingarna ger ett spelvärde på outsidern i matchen där även krysset kan ingå.

Spelbolag värderar som bekant ofta folkets streckfavorit med en betydligt lägre vinstchans.

Det kan handla om att spelbolaget värderat vinstchansen för favoriten med fem till 15 procent lägre än folkets värdering och ibland är skillnaden större. Ett spelvärde uppstår.

Dessa olika värderingar är återkommande inslag på varje tipskupong men antalet är olika.

Det finns många detaljer från analysen som talar för att antalet matcher som har spelvärde inte är så många som underlaget från spelstrecken och spelbolagens värdering vill beskriva.

Räkna med att felmarginalen kan vara ganska stor när tecken med spelvärde beräknas. 

I statistik är det inte ovanligt att när två olika påstående ställs mot varandra så kan sanningen ofta ligga mitt i mellan.

På Stryktipset finns kravet att spela emot favoriter på utvalda matcher och på den punkten har inget förändrats av lite statistik...!

Den här statistiken om strecken på Stryktipset och de som publiceras framöver på abc-systemet.se kommer att uppdateras i slutet på varje månad.

STR-str 1404jpg

// Leif Johansson
Twitter: LeffeGJ

   SPELVÄGLEDAREN