SPELBÖRSEN

  ABC–systemet.se  

success-1093889_640jpg

   SPELBÖRSEN   

En spelbörs är ett spel med odds som även kallas för betting exchange.
Idag är Betfair den mest kända spelbörsen.
Spelbörsen är en tjänst som ger kunder möjlighet att spela mot varandra istället för mot spelbolaget.
Spelbörsens oddsen kan vara mycket bättre än hos ett vanligt spelbolag.
Kunder kan erbjuda odds åt, eller be om odds från, andra spelare.
Traditionella spelbolag tar en risk när de tar emot spel. Spelbörsen tar inga risker alls. I stället tillhandahåller de en plattformen där kunderna kan matcha spel mot varandra och tar en liten kommission på vinnande spel.
Skillnaden mellan spelbörsen och spelbolag är att på spelbörsen finns möjligheten att boka ett spel. Det betyder att man backar att ett val förlorar i stället för vinner.
Varje placerat spel på en spelbörs innehåller egentligen två spel - ett spel som backar att valet vinner och ett andra spel som backar att samma val förlorar (boka).

På en spelbörs behöver du bara hitta en annan medlem som är villig att ta risken, eller med andra ord boka ditt spel. På spelbörser kan användare hitta de odds och marknader de vill ha.
På en spelbörs höjs marknadens odds inte av en person, utan från många andra som placerar. Det innebär tryck på marknaden för att skapa intressanta odds för om de inte gör det finns det en risk att deras spel inte blir matchade.
Värdet på ett spel kan gå upp och ner, precis som på aktiemarknaden.

I första hand kommer spelförslag att väljas från de ligor som bevakas här på bloggen.

Det är Premier League, Championship, La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, Allsvenskan och Superettan som gäller. Det betyder även att om det spelas matcher från några av dessa ligor så blir det inte spel varje dag som det finns matcher.

När förslag blir publicerat blir det markerat med en * på bloggens första sida!

Här på bloggen kan jag inte begära ett odds och inte avvakta till en bättre tidpunkt för spelvalet. Men inga ursäkter från mej! – spelet kan likväl vara ett nöje!

BRSEN 30 OKTjpg

STATUS: Inte avgjort –

Jag spelade på vinst för Wolves mot Newcastle senast när det slutade 1–1 men det var Wolves som var mycket nära vinst sett till både chanser och spelet. Wolves gör knappast några lagändringar till dagen match mot Crystal Palace utan senaste elvan får en ny chans. Crystal Palace har några skador. Jag värderar att vinstchansen för hemmalaget är 56 procent och 2,10 räcker för ett mindre spel. Slutar mötet oavgjort plocka jag hem insatsen (nästan).

bet-1067021_640jpg