KUPONGANALYSEN

     ABC-systemet.se     

   STRYKTIPSET  
   UTDELNING – 13 RÄTT  

Tipsutdelningen för 13 rätt är ofta intressant att följa och då passar den typen av statistik bra på ABC-systemet.se som en bevakning av spelformen.

Den här typen av spelstatistik är i grunden trög och det betyder att nya uppdateringar sker efter varje ny månad.
Vad kan man få ut av alla siffror om och kring utdelning för 13 rätt?
Överraskande mycket och det handlar om att placera in utdelningen för alla rätt på Stryktipset i olika grupper.

Spelvägledaren: Alla har vi hört uttryck som "lätt omgång", "normal omgång", "svår omgång" eller "ingen hade alla rätt" efter att den senaste tipsraden blivit klar.
Svaret får vi när utdelningen för en tipsomgång är känd men svaren från många tidigare omgångar ger mer information.
Jag har valt att indela utdelningen för 13 rätt på exakt samma sätt som du hittar i tipsprogrammet från Copéma (se bilden). Det är programmet som jag använder på ABC–systemet.se  vid tillverkningen av alla system.

Det finns 17 olika utdelningsgrupper (se bilden) som även går att sorteras in enligt följande:
1. Utdelning för 13 rätt under 10 000 kr.
2. Utdelning för 13 rätt mellan 10 000 kr och 100 000 kr.
3. Utdelning för 13 rätt mellan 100 000 kr och 1 000 000 kr.
4. Utdelningen för 13 rätt är över 1 000 0000 kr.

Här granskas kupongerna för 2020 men även de omgångar från 2017 till 2019 finns med som jämförelse. Bilden blir mycket tydlig för hur utdelningen på 13 rätt ser ut.
På de flesta omgångar bjuder 13 rätt på en utdelning som ligger från 32 000 kr och upp till miljonen. Samtidigt är detta intervall det som kräver det största antalet rader som en naturlig förklaring till utdelningen. Systemen spelas mot ett högt antal rader som ska uppfylla villkoret mot hög utdelning.

Nu bevakas även omgångar när det inte blir någon utdelning på 10 eller 11 rätt!
Från 2020 bevakas även antalet omgångar med Jackpot. Det kan behövas...
Det finns redan fyra omgångar med över 1 000 000 kr för alla rätt!


Du kan själv mata in ditt system i tipsprogrammet och under utdelning få en uppfattning av hur systemet ligger till i de olika intervallen för 13 rätt.
Programmet bjuder på en prognos till den aktuella omgången.

STR UTDL 9jpg


   TOPPTIPSET  
   UTDELNING – 8 RÄTT  

Åtta matcher betyder att det "bara" finns 6 561 rader. När många stora favoriter vinner blir utdelningen mycket låg. Det finns även omgångar när man får riktigt bra betalt och utdelningen i kronor kan ses som ett odds precis som på Powerplay. Då är det omvänt med att flera stora favoriter tappat poäng.

Spelvalet med enkelrader öppnar upp för möjligheten att bygga bättre system. Det blir enklare att lägga upp en strategi för spelet och att spela mot streckfördelningen från folket. Möjligheten att välja bort "lågprisrader" finns kvar.

Spelvägledaren. Topptipset bjuder på kuponger som täcker in hela veckan och utbudet på matchvalet och antalet lag kan över ett år vara mycket stort.
Som jag tänker när det gäller spel så finns det ingen anledning att "hoppa på allt" och det kan värderas som ett bra val.
Om man istället endast fokuserar på Topptipset för lördag eller söndag blir matchvalet från alla kuponger och antalet lag som ska bevakas kraftigt begränsat.
Samma ligor, serier, cupmatcher med lag är återkommande för lördagar eller söndagar.
Allt kan övervakas med t ex analysen av oddsen här på bloggen och andra verktyg. Det finns även uppgifter kring lagen på kupongerna för de spelar i populära serier som bevakas på flera sätt.

Många spelare relaterar sitt val av spelform till att omsättningen är hög och det skulle vara en garanti till bra (hög) utdelning.
På V75 kan omsättningen ligga över 100 miljoner men utdelningen för sju rätt kan vara någon tusenlapp eller mindre – tack för kaffet, typ!

Topptipset på lördagar har en högre omsättning än kupongen för söndagar. Bilden visar att antalet omgångar där utdelningen är mellan 5 000 och 15 000 kr är fler på söndagskupongen.

Vad är en "lågprisrad" på Topptipset? Här handlar det om tycke och smak och hur stort systemet är som man spelar.
Sätter man prislappen till 100 kr eller mindre på lördagskupongen är det 5 procent av omgångarna. För söndagskupongen finns det en kupong som uppfyller det kravet.
Ökar vi på kravet att en "lågprisrad" är den som ger 200 kr eller mindre blir det ca 10 procent av omgångarna för lördagar och för söndagskupongen ca 5 procent.
Som profilen för utdelningen ser ut på Topptipset för lördagar och söndagar nöjer jag mej med dessa två gränser för vad en "lågprisrad" kan vara på spelet.
Med facit över utdelningen är det enkelt att i alla lägen välja bort rader som kan värderas som "lågprisrader". De kostar för mycket och ger för lite tillbaka över tid.
Bilden visar även utdelningen för kupongerna för lördagar och söndagar tillsammans under 2019 och till februari 2020.

Den här typen av statistik uppdateras en gång i månaden.
TT UTDEL 9jpg

   SPELVÄGLEDAREN