KUPONGANALYSEN

  ABC-systemet.se  

meadow-75050_640jpg
   STRYKTIPSET  
   UTDELNING – 13 RÄTT  

Tipsutdelningen för 13 rätt är intressant att följa och då passar den typen av statistik bra på ABC-systemet.se som en bevakning av spelformen.

Den här typen av statistik är trög och det betyder att uppdateringar sker efter varje månad.
Vad kan man få ut av alla siffror om och kring utdelning för 13 rätt eller 8 rätt?

Spelvägledaren: Alla har vi hört uttryck som "lätt omgång", "normal omgång", "svår omgång" eller "ingen hade alla rätt" efter att den senaste tipsraden blivit klar.
Svaret får vi när utdelningen är känd men svaren från många tidigare omgångar ger mer bättre information.
Jag har valt att indela utdelningen för 13 rätt på exakt samma sätt som du hittar i tipsprogrammet från Copéma (se bilden).
Det finns 17 olika utdelningsgrupper (se bilden) som även sorteras in enligt följande:
1. Utdelning för 13 rätt under 10 000 kr.
2. Utdelning för 13 rätt mellan 10 000 kr och 100 000 kr.
3. Utdelning för 13 rätt mellan 100 000 kr och 1 000 000 kr.
4. Utdelningen för 13 rätt är över 1 000 0000 kr.

Här granskas kupongerna för 2020 men även omgångarna från 2017 till 2019 finns med som jämförelse. Bilden blir tydlig för hur utdelningen på 13 rätt ser ut.
På de flesta omgångar bjuder 13 rätt på en utdelning som ligger från 32 000 kr och upp till miljonen. Samtidigt är de högre intervallen som kräver det största antalet rader som är en naturlig förklaring till utdelningen.

Nu bevakas även omgångar när det inte blir någon utdelning på 10 eller 11 rätt!
Från 2020 bevakas även antalet omgångar med Jackpot.

STR Utdel 30jpg

   TOPPTIPSET  
   UTDELNING – 8 RÄTT  

Åtta matcher betyder att det "bara" finns 6 561 rader. När många stora favoriter vinner blir utdelningen mycket låg. Det finns även omgångar när man får riktigt bra betalt och utdelningen i kronor kan ses som ett odds precis som på Powerplay. Då är det omvänt med att flera stora favoriter tappat poäng.

Det är enkelt att lägga upp en strategi för systemet och att spela mot streckfördelningen från folket. Möjligheten att välja bort "lågprisrader" är ett bra krav.

Spelvägledaren. Topptipset bjuder på kuponger som täcker in hela veckan och utbudet på matchvalet och antalet lag kan över ett år vara mycket stort.
Som jag tänker när det gäller spel så finns det ingen anledning att "hoppa på allt" och det kan värderas som ett bra val.
Om man istället endast fokuserar på Topptipset för lördag eller söndag blir matchvalet från alla kuponger och antalet lag som ska bevakas kraftigt begränsat.
Samma ligor, serier, cupmatcher med lag är återkommande för helgspelet

Många spelare relaterar sitt val av spelform till att omsättningen är hög och det skulle vara en garanti till bra (hög) utdelning.
På V75 kan omsättningen ligga över 100 miljoner men utdelningen för sju rätt kan vara någon tusenlapp eller mindre – tack för kaffet, typ!
De omgångar mär fem rätt inte ger något går det tillbaka 39 miljoner till spelarna när omsättningen är 100 miljoner.


Topptipset på lördagar har en högre omsättning än kupongen för söndagar. Bilden visar att antalet omgångar där utdelningen är mellan 5 000 och 15 000 kr är fler på söndagskupongen.

Vad är en "lågprisrad" på Topptipset? Här handlar det om tycke och smak och hur stort systemet är som man spelar.
Sätter man prislappen till 100 kr för en "lågprisrad" på lördag eller söndagskupongen är det mycket få omgångar.
Ökar vi på kravet för en "lågprisrad" till 200 kr eller mindre blir det få spelomgångar.
Som profilen för utdelningen ser ut på Topptipset för lördagar och söndagar nöjer jag mej med dessa två gränser för vad en "lågprisrad" kan vara.
De kostar för mycket och ger för lite tillbaka över tid.Bilden visar även utdelningen för kupongerna för lördagar och söndagar tillsammans under 2019 och under 2020.

TT Udeln 30jpg

no-money-2070384_640jpg

   SPELVÄGLEDAREN