ABC-systemet Vs Spelstrecken

                       ABC-systemetsePNG

Jag har valt att bevaka strecken från folket på både Stryktipset och Europatipset och delar av det finns på bloggen under varsin rubrik. Spelarnas beteenden går att hitta bland de svåra matcherna och hos favoriterna på kupongen. Det slutar med ett spelmönster!

Det är många tippare som spelar med matematiska system och det lämnar ”spår” från strecken. Man kan lite enkelt förklara fördelningen på spelstrecken med att de svåraste matcherna blir ”tjockt garderade” och det är ofta ungefär häften av kupongens matcher. Den andra halvan med kupongens favoriter kan bli svagt garderade som den ”tunnaste vårisen”.

Många spår antyder att det finns obalans på flera systems uppbyggnad.

Det beror på att det ofta är slut på garderingar för många matematiska system när den ”tjocka delen” av systemets matcher tagit sitt efter behovet av många garderingar.

Då uppstår överspel på favoriterna som kan vara 75 procent eller högre när alla rader räknats och den värderingen speglar inte vinstchansen.

Detaljer från spelstrecken upprepas omgång efter omgång. Det är ganska enkelt att veta vilka matcher på kupongen som tillhör gruppen "lätta" och "svåra" och långt före spelstoppet!!

Många tippare väljer att avvakta med att lämna in systemet till strax före spelstoppet och det handlar om att söka efter spelvärde från tipstecken. Hur man än väljer så måste man normalt alltid välja bort några tecken med spelvärde – det är svårt att få allt.

Här på abc-systemet.se ska jag utmana spelstrecken tidigt för att besökare på bloggen ska kunna förbereda sina egna spel. Givetvis är den uppgiften mycket lockande.

Tre viktiga punkter när ABC-systemet ska byggas upp.

1) Bygg systemet med att tillåta favoriter att både vinna och förlora och med bra fördelningar.

2) Bygg systemet så att tipstecken som ger chans till en högre utdelningen blir kvar så länge som man tycker att det finns bra spelmotiv. Snegla inte alltid på nivån hos streck och odds.

3) Systemets ALLA rader ska styras mot en intressant utdelning för 13 rätt och rader som ger låg utdelning för 13 rätt ska vara bortvalda så långt det går enligt prognosen.

Med tipsprogrammet från Copéma kan man få fram en bild (se under) över hur folkets streck fördelas i olika intervall med utdelningen för 13 rätt som en prognos. Notera att beräkningen är ungefärlig.

Folkets streck kan analyseras till vänster i bilden och de tre systemen som ingår i ABC-systemet analyseras i högra delen av bilden.

ABC-systemet visar att det har förmågan att få med flera tipstecken med bra spelvärde!

Staplarna från de olika intervallen för utdelningen på systemet visar att det följer de tre viktiga punkterna som nämndes ovan.

Här kan man tydligt se att systemet fungerar fast det inte är gjort strax före spelstoppet. Det är lika viktigt att ha en spelmodell som att syna sista siffran från spelstrecken. 

Slutord: Systemet passar för den som önskar bygga vidare fram till spelstoppet!

Bilderna: Ska ses som ett exempel och de är från omgång 30 på Stryktipset. Uppgiften om strecken från folket är taget när det är mindre än 30 minuter kvar till spelstoppet.
Bilderna är alla mycket representativa när det gäller spel med ABC-systemet.
Den här omgången gav systemet 6 elvor och 30 tior. Det fanns ett feltips på System C och det var på Sirius mot AIK som var spelad 1X – som var ett planerat motdrag sett till spelstrecken. Sex av helgarderingarna på systemet spelades mot 3 rätta favoriter och utfallet blev 2 vinnare.

Leif Johanssonpng

SYSTEM A

STRA30PNG

SYSTEM B

STR30BPNG

SYSTEM C

STR30CPNG
                              SPELVAGLEDARENpng